تاریخ ورود کرونا به ایران
تاریخ ورود کرونا به ایران
کیانوش جهانپور، رئیس پیشین مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت در گفتگوی زنده اینستاگرامی با اکوایران به چالشهای ورود وان به کشور، شناسایی اولین مورد ابتلا به کرونا در کشور و وانهای تولید داخل پاسخ گفت.

روایت جهانپور از ورود کرونا به ایران سیاسیون معتقد بودند نباید اعلام شود
جهانپوردر پاسخ به ابهام اینکه از زمان شناسایی تا اعلام رسمی ورود کرونا به کشور تاخیری یک ماهه وجود داشت، گفت: از زمان تشخیص قطعی دو فردی که دچار کرونا شده بودند تا اعلام آن یک ساعت هم زمان نبرد. ساعت ۱:۱۵ ظهر ۳۰ بهمنماه ما ورود کرونا به کشور را به دلیل ابتلا دو نفر به کرونا اعلام کردیم و ۲۹ بهمنماه به ما اعلام شد که دو مورد مشکوک در قم به کرونا وجود دارد که تست PCR انجام شد و پس از اعلام قطعی، این موضوع در ظهر ۳۰ بهمن اعلام شد. پیش از این موارد مشکوکی در تبریز و یزد اعلام شده بود که این موارد قطعی نبود، هرچند که ما از دیماه پس از اعلام اینکه در کشور چین این ویروس آمده، قرارگاه پیشگیری از ویروس را تشکیل داده بودیم.
جهانپوردرخصوص شایعهای که گفته میشد امنیتیها علاقهای به اعلام رسمی ورود کرونا به کشور نداشتند، گفت: اتفاقا سیاسیون معتقد بودند نباید این موضوع در آن زمان به خاطر مسالهی انتخابات مطرح شود، اما نیروهای امنیتی درخصوص اعلام این مورد مانعی را مطرح نکردند. ما میتوانستیم شنبه این موضوع را اعلام کنیم، اما همان روز چهارشنبه قضیه مطرح شد.
جهانپور درخصوص انتقادهایی مبنیبر اینکه اگر واکسیناسیون زودتر آغاز میشد، این میزان مرگ و میر ناشی از کرونا نداشتیم، گفت: برای ورود واکسن، دولتها باید اطلاعات اولیه را ارائه میکردند تا مورد تایید ما قرار گیرد و قطعا با واکسنهایی که دچار ابهام بودیم و مطالعاتشان مورد تایید ما نبود، موافقت نمیکردیم و به زبان ساده امکان انجام آزمایشهای بالینی را در کشورمان ندادیم یا همان موش آزمایشگاهی را در کشورمان ندادیم و از واکسنهایی استفاده کردیم که بیخطری آنها تایید شده باشد.
مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر ناگفتههای جهانپور از مدیریت کرونا سیاسیون مخالف اعلام ورود کرونا به ایران بودند بخوانید.
کرونا در ایران دقیقا از چه تاریخی شروع شد؟
چه تعداد از بیمار مبتلا به کرونا در ایران اصلا به بیمارستان مراجعه نکردند؟
دکتر رحمتالله حافظی، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و معاون سابق توسعه مدیریت و منابع وزیر بهداشت ایران گفت: از اواسط دی ماه (حدود ۴۵ روز قبل از اعلام رسمی) پزشکان متخصص ما با این پدیده کرونا مواجه شده بودند، بطوری که پزشکان بیمارانی را مشاهده میکردند که علائمی شبیه به آنفولانزا دارند، ولی آنفولانزا نیست.
حافظی که قبلا مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی ایران و عضو شورای شهر تهران نیز بوده است، در گفتگو با روزنامه «صدای اصلاحات» همچنین اظهار داشت:
«طی یک ماه و نیم طبعا میتوانستند پیشبینیهای لازم را باتوجه به اینکه در کشور چین هم مشاهده شده بود، داشته باشند. روز ۳۰ بهمن ماه بود که وزارت بهداشت اولین اعلام رسمی را در مورد مشاهده دو بیمار با تست مثبت ابراز کرد».
وی افزود: بعد از آن زمان هم که مشکل بهتدریج در دو شهر اصلی قم و رشت خودش را نشان داد، دولتمردان خصوصا آقای رئیسجمهور آن را انکار میکردند و میگفتند هیچ مشکلی نیست و از شنبه همه مشاغل میتوانند سر کار خود باشند و فعالیتهای اقتصادی را شروع کنند!
این عضو هیئت علمی دانشگاه «شهید بهشتی» تهران راجع صحت و سقم آمار رسمی دولت ایران درباره بیماران کرونایی در این کشور نیز تصریح کرد:
«آماری که توسط مسئولان اعلام میگردد، طبعا جای تامل دارد. دوستان آمدند و تست مثبت را ملاک قرار دادند در حالی که وزارت بهداشت باید به این سئوال پاسخ بدهد که چه تعداد بیمار مبتلا به کرونا داریم که اصلا به بیمارستان مراجعه نکردند؟
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که ۸۰ درصد مبتلایان علائم خفیف دارند و در منزل هستند. وزارت بهداشت اصلا اطلاعاتی از آن ۸۰ درصد ندارد. دوم اینکه آن کسانی که مراجعه کردند برای چند نفر و چند درصدشان تستهای مربوطه را انجام دادید؟
این شائبه هم مطرح شده بود که در بسیاری از استانها بیمارانی را داشتیم که به آنها برچسب آنفولانزای فصلی و یا ذاتالریه زدهاند. اینها مسائل جای ابهام دارد و در آینده گروههای علمی-تخصصی میتوانند روی آن تحقیقات انجام داده و برای آن مستندسازی کنند».
او در ادامه یکی از عوامل شیوع گسترده ویروس کرونا (کووید-۱۹) در ایران را عدم اقدام سریع و جدی برای قرنطینه شهرها و کنترل ترددهای بین استانی دانست و گفت:
«اگر دولت از ۱۵ اسفندماه قرنظینه جدی را اعمال میکرد و ترددهای درونشهری و برونشهری محدود میشد قطعا ما این آسیبها را نمیدیدیم. چند میلیون خودرو در نوروز به سفر رفتند و از نقاط آلوده این ویروس را به نقاط پاک کشور منتقل کردند. اینها همه ناشی از عدم تدبیر و به کار نگرفتن نظرات متخصصین بود».
دکتر حافظی همچنین راجع به تاثیر تصمیم دولت برای آزادسازی فعالیت مشاغل، ازدحام مردم در وسائل نقلیه عمومی و عدم رعایت فاصلهگیری اجتماعی بر افزایش تعداد افرداد مبتلا به کرونا در ایران نیز اظهار داشت:
«آنچیزی که باعث دلخوری جامعه و مردم میشود این است که فاصله رئیسجمهور با دو نفر کناری در جلسه با ستاد مبارزه با کرونا حدود ۴ متر است، ولی از آن طرف مترو و اتوبوسهای ما ازدحام شدید جمعیتی دارند.
به واسطه ترس از مشکلات اقتصادی و ضعف دولت در تامین مایحتاج مردم، آزادسازی را انجام دادید. بطور معمول وقتی آزادسازی انجام و تماسهای فیزیکی بیشتر میشود حدود ۱۰ روز تا دو هفته بعد اثر خودش را نشان میدهد. بنابراین انتظار داریم اواسط هفته آینده؛ از شنبه تا دوشنبه، افزایش شیوع این بیماری را شاهد باشیم».
گفتنی است براساس آمار رسمی دولت ایران تاکنون ۸۴ هزار و ۸۰۲ نفر در این کشور به ویرو کرونای جدید (کووید-۱۹) مبتلا شده و ۵۲۹۷ تن از آنان نیز بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده اند.
منبع: خبرگزاری آناتولی
خبرهای مرتبط
آخرین آمار کرونا در ایران ـ یکشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۰
فوت ۱۴۸ بیمار کرونایی در ایران
ادامه مذاکرات احیای برجام در وین
در چارچوب این مذاکرات هیات ایرانی با نمایندگان اتحادیه اروپا و روسیه دیدار کردند
علت کمبود دارو در ایران از اتمام منابع ارزی ناشی میشود
سخنان بهرام دارایی، رییس سازمان غذا و داروی ایران
سازمان اطلاعات ترکیه طی عملیاتی شبکه آدمربایی اطلاعات ایران در ترکیه را متلاشی کرد
سازمان اطلاعات ترکیه طی عملیاتی، شبکه آدمربایی نهاد امنیتی ایران را که برخی چهرههای مخالف این کشور را هدف قرار داده بود، متلاشی کرد.