حمله ملخ ها به تهران
حمله ملخ ها به تهران
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست تهران درباره خبرهای منتشرشده از حمله ملخها به تهران گفت: ملخها به تهران حمله نکردهاند. ملخهای مشاهده شده در جنوب تهران مربوط به تخم گذاریهای یکی دو سال گذشته هستند که با توجه به شرایط مساعد آب و هوایی و رطوبت مناسب خاک متولد شدهاند.

ملخها به تهران حمله کردهاند؟
محمد کرمی گفت: ملخها در سالهای گذشته در مناطق مستعد جنوبی تهران تخمگذاری کرده بودند و تا وقتی خسارت اقتصادی وارد نکنند، با آنها مبارزه نمیشود.
وی ادامه داد: هر زمانی که رطوبت زمین مناسب باشد و دمای هوا هم افزایش یابد، تخمهای ملخهایی که در سال گذشته داخل خاک بودند، در اصطلاح تفریق یا متولد میشوند.
کرمی در خصوص لزوم مقابله با این آفت گفت: اگر تعداد ملخها به حدی برسد که باعث خسارت اقتصادی شود و به کشاورزی آسیب وارد کند، وزارت جهاد کشاورزی برای مقابله با آنها اقدام خواهد کرد.
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست استان تهران با اشاره به این که ملخها در شرایط طبیعی مضر نیستند، گفت: این حشرات بخشی از زنجیره غذایی در طبیعت محسوب میشوند و در فصل زادآوری و جوجه آوری پرندگان پورههای یک و دو آنها به عنوان تغذیه پرندگان مورد استفاده قرار میگیرد.
وی خاطر نشان کرد: ملخها در سالهای گذشته هم وجود داشته اند، اما شرایط آب و هوایی به گونهای نبود که به این شدت افزایش یابند.
کرمی از گزارشهای ادارات محیط زیست از وجود ملخها در جنوب تهران به خصوص در شهرستانهای اسلامشهر و ورامین و قرچک ورامین خبر داد و گفت: شرایط این مناطق برای تخم گذاری ملخها مناسبتر از دیگر مناطق تهران است.
ملخ ها به تهران رسیدند ۸ استان درگیر مبارزه هستند!
شفقنا- معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور گفت: سطح مبارزه با آفت ملخ بومی در سال ۱۴۰۰ در حدود ۵۵۰۰۰ هکتار گزارش شده است و هم اکنون ۸ استان درگیر مبارزه با این نوع آفت هستند.
وی ادامه داد: بر اساس گزارشها تا کنون ۸ استان درگیر مبارزه با ملخهای بومی شدهاند.
لطیفیان این ۸ استان را گیلان، زنجان، قزوین، کردستان، تهران، اردبیل، آذربایجان غربی و گلستان نام برد.
وی افزود: در سه استان گیلان، زنجان و قزوین پوره ملخهای بومی غالبا مراکشی بوده و در سن ۴،۵ و بالدار نسل جدید با جمعیت بالا هستند که عملیات ردیابی و مبارزه با اکیپهای ردیابی و مبارزه سازمان در حال انجام است.
وی سطح مبارزه در استان گیلان را ۱۴۰۰۰ هکتار، زنجان را ۲۰۳۵۰ هکتار، قزوین را ۱۲۰۰۰ هکتار و در استان گلستان ۱۵۰۰ هکتار و اردبیل را ۵۰۰ هکتار اعلام کرد.
لطیفیان گفت: مبارزه در این استانها ادامه دارد و پیش بینی میشود این سطوح افزایش خواهد داشت.
وی تصریح کرد : علاوه بر استانهای نام برده در تهران نیز در سطح ۵۸۰ هکتار پورههای ملخ مراکشی ظاهر شدهاند که بیشتر پوره سن یک، دو و سه هستند و مبارزه با آنها ادامه دارد.
لطیفیان با تاکید بر اینکه در برخی دیگر از استانهای کانونی ملخهای بومی، کپسولهای تخم درحال تفریخ و پورهها در حال ظهور هستند، افزود: در تمامی این مناطق درگیر در این استانها نیز عملیات پایش و ردیابی در حال انجام است و در زمان نیاز مبارزه آغاز خواهد شد.
وی با بیان اینکه هم اکنون استان کردستان در گیر ملخهای شاخک بلند بدون بال جنس اوارویستا و پلی سارکوس است، افزود: مبارزه با پوره ملخهای شاخک بلند بدون بال جنس اوارویستا و پلی سارکوس در شهرستانهای سروآباد، بانه و مریوان استان کردستان در حال انجام هست که سطح مبارزه تاکنون به ۳۶۵۰ هکتار رسیده است.
لطیفیان پیش بینی کرد؛ در سال جاری این سطح تا ۱۰۰۰۰ هکتار افزایش یابد.
وی اظهار کرد: این نوع ملخ در آذربایجان غربی نیز دیده شده که در سطح ۶۰۰ هکتار مبارزه با ملخ شاخک بلند اوارویستا در ارتفاعات و مراتع سردشت آغاز شده است.
انتهای پیام
شفقنا در شبکه های اجتماعی: توییتر | اینستاگرام | تلگرام