مردی که سر زن خود را برید


مردی که سر زن خود را برید

یک مرد جوان در اهواز عصر روز شنبه، ۱۶ بهمن سر همسر ۱۷ ساله خود را با انگیزه «ناموسی» برید و در خیابان چرخاند.
به گزارش پایگاه خبری رکنا، این مرد حوالی ساعت ۱۵ روز شنبه در…


خبرخوان

شوهر یک کودک‌همسر اهوازی پس از کشتن او، سرش را برید و در خیابان چرخاند

یک مرد جوان در اهواز عصر روز شنبه، ۱۶ بهمن سر همسر ۱۷ ساله خود را با انگیزه «ناموسی» برید و در خیابان چرخاند.

به گزارش پایگاه خبری رکنا، این مرد حوالی ساعت ۱۵ روز شنبه در میدان کسایی خشایار پس از دقایقی که سر همسر خود را در مقابل مردم به نمایش گذاشت، متواری شد.

بر اساس این گزارش، تحقیقات ابتدایی نشان می‌دهد که این زن نوجوان پیشتر به ترکیه فرار کرده بود و چندی قبل توسط پدرش به ایران بازگردانده شده است.

کیومرث کشوری، سرپرست فرماندهی انتظامی اهواز از بازداشت دو نفر از متهمان به این قتل خبر داده و انگیزه آن‌ها را «مشکلات خانوادگی» اعلام کرده است.

به گزارش رکنا، قتل زن جوان ۱۷ ساله توسط همسرش و با کمک برادر همسرش که هر دو پسرعموی او بوده‌اند، صورت گرفته است.

قتل‌های ناموسی به‌ویژه در مورد کودک‌همسران هر از چند گاه در نقاط مختلف ایران خبرساز می‌شود.

عاطفه بروایه، کنشگر اجتماعی ایرانیِ عرب، اواسط دی امسال اعلام کرده بود که بر اساس تحقیقات صورت‌گرفته در دو سال گذشته دست کم ۶۰ زن در خوزستان به دلایل «ناموسی» به قتل رسیده‌اند.

این کنشگر اجتماعی در ادامه با بیان این که در میان کشته‌شدگان قتل‌های ناموسی دختر ۱۰ و ۱۵ ساله هم وجود داشته، گفته بود که در ارتباط با این ۶۰ مورد قتل تاکنون یک نفر هم مجازات نشده و حتی خانواده‌ها از قاتلان شکایتی نکرده‌اند.

خانم بروایه با اشاره به افزایش محسوس جرایم ناموسی در خوزستان به‌ویژه در مناطق عرب‌نشین در سال‌های گذشته گفته بود که «عادت‌هایی که در جامعه عرب رو به تغییر بود، به دلیل شرایط اقتصادی و اقلیمی و فقر افزایش داشته است».

‌در سال گذشته گزارش‌های متعددی از خشونت علیه زنان و قتل‌های ناموسی در ایران منتشر شده که از آن جمله می‌توان به بریدن سر رومینا اشرفی، دختر ۱۳ ساله تالشی از سوی پدرش، قتل ریحانه عامری، دختر ۲۲ ساله کرمانی به دست پدرش با «میله آهنی»، کشتن فاطمه فرحی در آبادان از سوی همسرش که پسرعموی او نیز بود، کشته شدن شکیبا بختیار دختر ۱۶ ساله کرمانشاهی با ضربات چاقوی پدرش، قتل مبینا سوری، کودک‌همسر ۱۶ ساله توسط شوهر روحانی و اعضای خانواده‌اش در لرستان و به رگبار بستن دو دختر نوجوان سیستان و بلوچستانی از سوی خانواده آن‌ها اشاره کرد.

در پی این اتفافات مرگبار علیه زنان در ایران، دید‌بان حقوق بشر در آذر ۹۹ خواستار اصلاح و تصویب هر چه سریع‌تر لایحه منع خشونت علیه زنان از سوی جمهوری اسلامی شد.

ایران یکی از چهار کشوری است که به کنوانسیون سازمان ملل برای رفع هر گونه تبعیض علیه زنان نپیوسته است.

مهم‌ترین خبرهای ایران و جهان

نماینده ملایر در مجلس: علیه چند فرمانده سپاه و بسیج حکم قضایی «ناجوانمردانه» صادر شده است

نماینده ملایر در مجلس شورای اسلامی با انتشار توئیتی از «حکم زندان و شلاق» برای برخی فرماندهان سپاه و بسیج این شهرستان خبر داد و آن را «ناجوانمردانه» توصیف کرد.

هادی بیگی‌نژاد روز یکشنبه ۲۴ بهمن با انتشار توئیتی نوشت: «در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، برخی از فرماندهان سپاه و بسیج شهرستان ملایر با مظلومیت تمام و به‌طور ناجوانمردانه به زندان، شلاق، انفصال از خدمت، تبعید و عدم خروج از کشور محکوم شدند».

او توضیح نداده که اتهام این فرماندهان سپاه و بسیج چه بوده است.

آقای بیگی‌نژاد مرداد امسال نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری بسیج از دادستانی ملایر انتقاد کرده و گفته بود «دادستانی مشخصاً پیکانش را به سمت بچه‌های حزب اللهی و متدین گرفته است».

او بدون ارائه توضیحات، از «احضار نیروهای مذهبی و برخورد با مسئول یک نهاد امنیتی و بازداشت نیروهای بسیجی» خبر داده بود.

در صورت صحت ادعای نماینده ملایر، به‌نظر می‌رسد احکام صادره برای افرادی بوده است که آقای بیگی‌نژاد در اظهارات مردادماه خود به آن‌ها اشاره کرده بود.

رسیدگی به اتهامات نظامیان و صدور احکام قضایی علیه آن‌ها برعهده سازمان قضایی نیروهای مسلح است و محاکم عادی اجازه ورود به این پرونده‌ها را ندارند.

با استفاده از صفحه توئیتر بیگی‌نژاد، سایت رادیو فرداد.خک.ر

احتمال حمله ملخ‌های صحرایی به ایران در اوایل بهار

مدیرکل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات ایران می‌گوید احتمالا اوایل فروردین سال آینده حمله ملخ‌های صحرایی به ایران آغاز خواهد شد.

سعید معین روز یکشنبه ۲۴ بهمن به خبرگزاری ایلنا گفت دسته‌های ده‌ها میلیونی ملخ‌ها از کشورهای شرق شبه جزیره عربستان یعنی عمان، یمن و صحرای بزرگ ربع الخالی (واقع در جنوب شرقی شبه جزیره عربستان) به کشور وارد خواهند شد.

او با اشاره به بارندگی‌های اخیر در مناطق جنوبی و علفزارها گفت که هم‌اکنون بستر لازم برای حمله ملخ‌ها فراهم شده است.

معین در ادامه افزود حدود سه هزار نفر در استان‌های جنوبی آماده هستند تا در صورت ورود ملخ‌ها که احتمال حمله آن‌ها در فروردین سال آینده زیاد است با این حشره مقابله کنند.

به گفته این مقام مسئول، یک دسته معمولی ملخ صحرایی حدود ۸۰ میلیون ملخ است که توانایی این را دارد روزانه غذای ۳۵ هزار نفر انسان را بخورد.

اردیبهشت امسال هم هفت استان ایران درگیر هجوم ملخ‌های صحرایی بودند. سازمان حفظ نباتات میزان سطح آسیب‌دیده از این آفت را حدود ۳۰۰ هزار هکتار اعلام کرد.

ملخ صحرایی یکی از مخرب‌ترین آفت‌های گیاهی است که علاوه بر علفزارها، خسارت چشمگیری به مزارع گندم و باغ‌ها وارد می‌کند. منشا این ملخ‌ها شرق آفریقا است و با گذشتن از عربستان و دیگر کشورهای خلیج فارس، وارد ایران می‌شوند.

سازمان ملل هجوم ملخ‌ها به شرق آفریقا در بهار امسال را بدترین هجوم در چند دهه اخیر توصیف کرده بود.

با استفاده از گزارش‌های ایلنا، رادیو فرداد.خک.ر

بازداشت شماری از کامیون‌داران معترض به واکسیناسیون اجباری در کانادا

در پی اعتصاب و راه‌بندان کامیون‌داران معترض به واکسیناسیون اجباری در کانادا، پلیس این کشور معترضان در مرز با آمریکا را متفرق و برخی از آن‌ها را بازداشت کرد.

طی دو هفته گذشته اعتراض و راه‌بندان کامیون‌داران در پایتخت کانادا، اتاوا، و سپس مسدود شدن پلی که خاک کانادا را به دیترویت در ایالت میشیگان آمریکا وصل می‌کند، وضعیت پایتخت و تجارت خارجی را با اخلال مواجه کرده است.

پلیس کانادا اعلام کرد روز یکشنبه ۲۴ بهمن عملیات پاکسازی راه‌بندان در مرز با آمریکا را آغاز کرده و برخی از کامیون‌داران را بازداشت کرده است.

با این‌حال، خبرگزاری آسوشیتدپرس روز یکشنبه گزارش داد که گذرگاه مرزی با آمریکا هنوز به‌طور کامل باز نشده است. این پل از روز ۲۰ بهمن توسط کامیون‌داران مسدود شده است.

پلیس این کشور روز گذشته شمار کل معترضان خیابانی و کامیون‌داران را چهار هزار نفر اعلام کرده و گفته بود این افراد به طور کلی قوانین را نادیده گرفته و زندگی همه را مختل کرده‌اند.

شهرداری اتاوا نیز ۱۷ بهمن‌ماه در رابطه با راه‌بندان پایتخت اعلام وضعیت اضطراری کرده بود.

کامیون‌داران معترض برای اولین بار در ۹ بهمن به پایتخت رسیدند و کامیون‌های خود را در خیابان‌های شهر پارک کردند و با برپایی چادرهایی موجب فلج شدن پایتخت و ناراحتی فزاینده ساکنان این شهر شدند.

اعتراضات مشابهی به واکسیناسیون اجباری طی روزهای گذشته در فرانسه، نیوزیلند و هلند انجام شده است؛ اگرچه پلیس فرانسه روز شنبه علیه معترضان وارد عمل شد.

با استفاده از گزارش‌های آسوشیتدپرس، رادیو فرداد.خک.ر

تجمع اعتراضی بازنشستگان تأمین اجتماعی در تهران و چندین شهر دیگر برگزار شد

بازنشستگان تأمین اجتماعی روز یکشنبه، ۲۴ بهمن در تهران و چندین شهر دیگر تجمع کردند و شعارهای اعتراضی سر دادند.

تجمع تهران در مقابل مجلس و در شهرهایی مانند مشهد، سنندج، کرمانشاه، شوش، خرم‌آباد و اهواز در مقابل اداره‌های کل تأمین اجتماعی برگزار شده است.

از جمله خواسته‌های بازنشستگان تأمین اجتماعی، اجرای کامل قانون همسان‌سازی، دریافت عیدی دو برابر حقوق و برخورداری از بیمه جامع و کارآمد مطابق ماده ۵۴ قانون تأمین اجتماعی است.

پرداخت بدهی دست‌کم ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی دولت به صندوق تأمین اجتماعی و آزادی فوری و بی قید و شرط اسماعیل گرامی، فعال صنفی بازنشستگان، از دیگر مطالبات تجمع‌کنندگان بود.

در دو سال گذشته و در پی بحرانی‌تر شدن شرایط اقتصادی و تنگناهای معیشتی در ایران تجمع‌های اعتراضی اصناف مختلف و اقشار مختلف مردم افزایش قابل توجهی یافته است.

بنا بر اعلام مرکز آمار ایران، نرخ تورم سالانه در دی‌ ١۴٠٠ برای خانوارهای کشور به ۴۲.۴ درصد و نرخ تورم نقطه‌ای در این ماه به ۳۵.۹ درصد رسیده است.

بر اساس سند «خیلی محرمانه‌ای» که اخیرا از یک جلسه با حضور مقامات نظامی و امنیتی ایران به تاریخ ۳۰ آبان و با عنوان «کارگروه پیشگیری از بحران‌های امنیتی معیشت‌پایه» از سوی گروه سایبری «عدالت علی» به دست رادیوفردا رسیده، در این جلسه اعلام شد که «جامعه در حالت انفجار زیرپوستی قرار دارد» و نارضایتی‌های اجتماعی در یک‌ سال گذشته «۳۰۰ درصد» افزایش داشته است.

در این جلسه سرهنگ کاویانی از پلیس اطلاعات و امنیت عمومی ناجا با پیش‌بینی ۵۵ تجمع صنفی در چهار ماه پایانی سال هشدار داده است که اگر حذف ارز ترجیحی و موج جدید افزایش قیمت‌ها «هوشمندانه» مدیریت نشود، می‌تواند «پیشران یک بحران اقتصادی» باشد.

۳۳ روز پس از بازداشت، وضعیت صبا سفیدی، شهروند بهایی، همچنان نامشخص است

به‌گزارش خبرگزاری مجموعهٔ فعالان حقوق بشر در ایران، «هرانا»، به‌رغم پیگیری‌های مکرر خانواده صبا سفیدی، شهروند بهایی تاکنون از دلایل بازداشت، وضعیت و محل نگهداری او اطلاعی به دست نیامده است.

هرانا در گزارشی در این‌باره می‌نویسد عدم ارائه پاسخ روشن مسئولان قضایی و نهادهای امنیتی موجب افزایش نگرانی خانواده صبا سفیدی شده‌است.

جمهوری اسلامی دین بهائی را به رسمیت نمی‌شناسد و پیروان آن که در ایران چند صد هزار تن و در جهان بیش از هشت میلیون تن برآورد شده، تحت انواع فشارها و تبعیض‌ها در کشور قرار داشته‌اند.

طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به‌طور فردی یا جمعی و به‌طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

درخواست گوهر عشقی از «دادخواهان در بند» برای پایان دادن به اعتصاب غذا

گوهر عشقی،‌ مادر ستار بهشتی، از قربانیان شکنجه در زندان‌های ایران با انتشار ویدیویی از زندانیان سیاسی که در اعتصاب غذا به‌سر می‌برند خواست که به این اقدام اعتراضی خود پایان دهند.

خانم عشقی در ویدیویی که «بنیاد ستار بهشتی» در اینستاگرام منتشر کرده، خطاب به زندانیان سیاسی معترض که در شبکه‌های اجتماعی از آن‌ها به عنوان «دادخواهان در بند» نام برده می‌شود، می‌گوید که «جمهوری اسلامی خواهان نابودی آزادی‌خواهان است، نگذارید که ما در مقابل جمهوری اسلامی بشکنیم».

او در ادامه با اشاره به چهل و سومین سالگرد انقلاب ۵۷، جمهوری اسلامی را «خونخوار» و همه وعده‌های روح‌الله خمینی را در زمان استقرار این حکومت و در تمام دوران حیاتش «دروغ» خواند و گفت که باقی مقامات جمهوری اسلامی نیز پس از مرگ او به گفتن این دروغ‌ها ادامه داده‌اند.

مادر ستار بهشتی در ادامه از مردم خواست که «تماشاگر» نباشند و در راه مقابله با جمهوری اسلامی «متحد» باشند.

شماری از زندانیان سیاسی در چند زندان ایران در پی مرگ بکتاش آبتین، زندانی سیاسی که ماه گذشته به دلیل قصور مسئولان زندان در رسیدگی به وضعیت سلامتی‌اش جان باخت و در اعتراض به بی‌توجهی به مطالبات زندانیان سیاسی دست به اعتصاب غذا زده‌اند.

گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی است که در سال ۱۳۹۱ به دليل انتشار مطالب انتقادی از جمهوری اسلامی در وبلاگ خود توسط پليس امنيت سايبری بازداشت شد و بر اثر آسيب‌های ناشی از شکنجه در طول بازداشت، جان خود را از دست داد.

دادگاه، مرگ ستار بهشتی را «قتل شبه عمد» تشخيص داد و قاتل او را که از مأموران نیروی انتظامی بود، به سه سال زندان محکوم کرد.

رئیس پلیس تهران: از سی‌ام بهمن «با جدیت» با زنان موتورسوار برخورد می‌کنیم

رئیس پلیس پایتخت از جریمه و برخورد «با جدیت» با «افرادی که فاقد گواهینامه موتورسیکلت هستند مانند بانوان» از روز ۳۰ بهمن خبر داد.

حسین رحیمی این مطلب را روز یک‌شنبه، ۲۴ بهمن در یک نشست خبری با موضوع طرحی که نام آن «نظم‌بخشی به موتورسیکلت‌سواران تهران» گذاشته شده بیان کرد.

به گفته او در این طرح که قرار است از آخر این ماه اجرا شود، با زنان موتورسوار، «حرکات مخاطره‌آمیز، حرکت در مسیر مخالف عبور، عبور از پیاده‌رو، تخلفات مربوط به پلاک، عبور از خط ویژه و حمل بارهای نامتعارف» برخورد خواهد شد.

پیشتر کمال هادیفر، رئیس پلیس راهور اواخر ماه مهر، موتورسواری بانوان در ایران را «خلاف مقررات» اعلام کرده و گفته بود که قطعاً با «متخلفان» برخورد خواهد شد.

این مقام انتظامی گفته بود که در گواهینامه موتورسیکلت در ایران تنها نام «آقایان» آمده و «به همین دلیل» بانوان حق رانندگی موتورسیکلت را ندارند.

آقای هادیفر لازمه صدور گواهینامه موتورسیکلت برای زنان را «اصلاح قانون» عنوان کرده و گفته بود که این موضوع خارج از اختیارات پلیس و بر عهده وزارت کشور است.

علاوه بر موتورسواری، مقامات جمهوری اسلامی و بسیاری از شخصیت‌های مذهبی در ایران با دوچرخه‌سواری زنان و دختران نیز مخالف هستند و آن را «حرام»، «توهین به خدا» و از عوامل «تحریک مردان» می‌دانند.

دفتر علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، ۲۰ شهریور ۹۵ در پاسخ به استفتای خبرگزاری فارس در این باره اعلام کرده بود که: «دوچرخه‌سواری بانوان در مجامع عمومی و در منظر نامحرم، غالبا موجب جلب نظر مردان و در معرض فتنه و به فساد کشیده شدن اجتماع و منافی با عفت بانوان است و لازم است ترک شود و در صورتی که در منظر نامحرم نباشد اشکال ندارد».

روزبه پیری، روزنامه‌نگار و مترجم، در تبریز بازداشت شد

روزبه پیری، روزنامه‌نگار و مترجم، روز شنبه ۲۳ بهمن در مقابل خانه پدرش در تبریز توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

یاشار پیری، برادر این روزنامه‌نگار این خبر را در صفحه اینستاگرام خود اعلام کرد. دلایل بازداشت روزبه پیری روشن نیست و مقام‌های امنیتی در این مورد اطلاع‌رسانی نکرده‌اند. پیش از این، دادگاه تجدیدنظر در آذربایجان شرقی، روزبه پیری را به اتهام «عضویت در گروه‌های مخالف نظام»، به ۳ سال و به اتهام «تبلیغ علیه نظام»، به ۸ ماه حبس محکوم کرده بود.

‏روزبه پیری متولد ۱۳۶۸، دانش‌آموخته رشته کامپیوتر در مقطع کارشناسی و دانشجوی کارشناسی ارشد رشته حقوق است. آقای پیری سردبیر نشریه تبریز و مؤسس تشکل مستقل دانشجویی نوید اعتدال در دانشگاه آزاد تبریز است.

پنج کارمند سازمان ملل متحد در جنوب یمن ربوده شدند

سازمان ملل متحد می‌گوید پنج کارمندش در جنوب یمن پس از مأموریتی میدانی هنگام بازگشت به عدن ربوده شده‌اند.

یک سخنگوی مقام ارشد ملل متحد در یمن «راسل گیکی» گفت این کارکنان جمعه در استان اَبیَن ربوده شدند و سازمان ملل در تماس نزدیک با مقامات برای رهایی آنها است.

خبرگزاری رسمی یمن شنبه به یک بیانیهٔ دولت اشاره کرد که نوشته است دولت رسمی یمن مستقر در جنوب آن کشور در تلاش است تا به‌طور ایمن کارکنان ملل متحد را که افراد مسلح ناشناس ربوده‌اند، آزاد کند.

یک مقام دفتر سازمان ملل در عدن به رویترز گفت که چهار تن از ربوده‌شدگان یمنی هستند.

راهپیمایی اعتراضی کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در اهواز

کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران روز یکشنبه، ۲۴ بهمن در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات‌شان راهپیمایی و در مقابل ساختمان استانداری خوزستان در اهواز تجمع کردند.

آنها پیشتر مطالبات خود را به مسئولان گروه ملی صنعتی فولاد و مقامات استان خوزستان اعلام کرده بودند، اما توجهی به این خواسته‌ها نشده‌ است.

کارگران خواستار افزایش دستمزد و ارتقای سطح معیشت، افزایش تولید و رفع موانع تولید، تأمین قطعات و تجهیزات برای تعمیرات و آمادگی خطوط تولیدی جهت تولید محصول هستند.

راه‌اندازی طرح‌های توسعه‌ای برای تولید محصولات جدید و تغییر ساختار معیوب و ناکارآمد مدیریتی موجود و پرداخت حق بدی آب وهوا از جمله دیگر مطالبات کارگران است.

در دو سال گذشته و در پی بحرانی‌تر شدن شرایط اقتصادی و تنگناهای معیشتی در ایران تجمع‌های اعتراضی اصناف مختلف و اقشار مختلف مردم افزایش قابل توجهی یافته است.

بنا بر اعلام مرکز آمار ایران، نرخ تورم سالانه در دی‌ ١۴٠٠ برای خانوارهای کشور به ۴۲.۴ درصد و نرخ تورم نقطه‌ای در این ماه به ۳۵.۹ درصد رسیده است.

بر اساس سند «خیلی محرمانه‌ای» که اخیرا از یک جلسه با حضور مقامات نظامی و امنیتی ایران به تاریخ ۳۰ آبان و با عنوان «کارگروه پیشگیری از بحران‌های امنیتی معیشت‌پایه» از سوی گروه سایبری «عدالت علی» به دست رادیوفردا رسیده، در این جلسه اعلام شد که «جامعه در حالت انفجار زیرپوستی قرار دارد» و نارضایتی‌های اجتماعی در یک‌ سال گذشته «۳۰۰ درصد» افزایش داشته است.

در این جلسه سرهنگ کاویانی از پلیس اطلاعات و امنیت عمومی ناجا با پیش‌بینی ۵۵ تجمع صنفی در چهار ماه پایانی سال هشدار داده است که اگر حذف ارز ترجیحی و موج جدید افزایش قیمت‌ها «هوشمندانه» مدیریت نشود، می‌تواند «پیشران یک بحران اقتصادی» باشد.

شکیلا منفرد در زندان قرچک: امنیت جانی ندارم

شکیلا منفرد، زندانی سیاسی محبوس در زندان قرچک می‌گوید که از سوی چند زندانیِ «خطرناک» که از سوی مسئولان این زندان «اجیر» شده‌اند، بارها آسیب دیده و تهدید به قتل شده و امنیت جانی ندارد.

خانم منفرد روز شنبه، ۲۳ بهمن در تماس تلفنی از زندان گفته است که مسئولان زندان قرچک به «دلایل نامعلوم به برخی زندانیان خطرناک باج می‌دهند» و با «همدستی» با آن‌ها برای او و سایر زندانیان عادی مشکلاتی ایجاد می‌کنند.

خانم منفرد در یک فایل صوتی به رادیو فردا رسیده، هم‌چنین گفته است که با وجود همه اعتراض‌ها تاکنون این زندانیان خطرناک تنبیه نشده‌اند.

او مسئولیت بروز هر اتفاقی برای خود را ریاست زندان، دادستان تهران و مدیر کل زندان‌های استان تهران دانسته است.

خانم منفرد پیشتر نیز از سوی زندانیان جرایم عمومی در زندان قرچک مورد حمله قرار گرفته و حتی مجروح شده بود. از جمله اواسط خرداد در پی تحریک یکی از کارمندان زندان تعدادی از زندانیان ضمن فحاشی او را به شدت مورد ضرب و شتم قرار داده و با درِ قوطیِ تن ماهی مجروح کرده‌ بودند.

خانم منفرد شهریور ۱۳۹۹، هنگام خروج از خانه توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به یکی از بازداشتگاه‌های سازمان اطلاعات سپاه در تهران منتقل شد.

او ابتدا از سوی دادگاه انقلاب تهران به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام و توهین به مقدسات اسلام» به ۶ سال زندان و ۴ ماه کار اجباری در جهاد کشاورزی محکوم شد، اما این حکم از سوی شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر تهران به ۴ سال و ۲ ماه زندان تبدیل شد.

خانم منفرد روز ۱۲ اردیبهشت‌ امسال به زندان قرچک ورامین تبعید شد.

در سال‌های گذشته بسیاری از زندانیان سیاسی و مدنی به وضعیت خود در زندان‌ها و بی‌توجهی مسئولان به مطالبات آن‌ها ازجمله اصل «تفکیک زندانیان» اعتراض کرده‌اند.

انتقال زندانیان سیاسی و مدنی به بخش زندانیان خطرناک یا بند جرائم عمومی با هدف تنبیه و افزایش فشار بر این افراد صورت می‌گیرد.

پیشتر برخی زندانیان سیاسی و مدنی از جمله حسین هاشمی و آرش صادقی در نامه‌هایی از عدم رعایت طرح طبقه‌بندی زندانیان انتقاد کرده‌ بودند.

قتل، شکنجه و ضرب‌وشتم زندانیان سیاسی، پرونده‌سازی علیه آن‌ها، عدم رسیدگی پزشکی، تبعید به زندان شهری جز محل زندگی، و آزار خانواده‌ها از دیگر مواردی است که با هدف افزایش فشار بیشتر بر روی زندانیان سیاسی صورت می‌گیرد.

سفارت ایران از ایرانیان مقیم اوکراین خواست «برای شرایط اضطراری» آماده شوند

در پی بحرانی شدن روابط اوکراین و روسیه و احتمال درگیری نظامی میان این دو کشور، سفارت جمهوری اسلامی ایران از شهروندان ایرانی مقیم اوکراین خود خواست که «برای شرایط اضطراری احتمالی آمادگی داشته باشند».

سفارت جمهوری اسلامی ایران در اوکراین در اطلاعیه‌ای که روز یک‌شنبه، ۲۴ بهمن در توییتر منتشر کرده، از شهروندان خود خواسته که ضمن «حفظ آرامش با ایجاد آمادگی برای شرایط اضطراری احتمالی ارتباط خود را با سفارت به منظور آگاهی از توصیه‌های ضروری حفظ نمایند».

در همین حال وزارت خارجه ایالات متحده در روزهای گذشته از شهروندان آمریکایی در اوکراین خواست که با توجه به «افزایش تهدیدات نظامی روسیه» علیه اوکراین، بلافاصله این کشور را ترک کنند.

این وزارتخانه در اطلاعیه‌ای خطاب به شهروندان آمریکایی گفت: «با توجه به افزایش تهدیدات نظامی روسیه و کووید-۱۹ به اوکراین سفر نکنید. کسانی هم که در حال حاضر در اوکراین هستند باید همین اکنون با وسایل نقلیه خصوصی یا اداری آنجا را ترک کنند.»

تنش در مرز بین روسیه و اوکراین سابقه‌ای حدوداً ۹ ساله دارد. اما تنش اخیر بین دو این کشور در پی مطرح شدن دوباره موضوع عضویت اوکراین در ناتو و ارتباطات نظامی اوکراین با برخی کشورهای ناتو و خریدهای تسلیحاتی کی یف از آنها در سال گذشته میلادی بالا گرفته است.

در واکنش به طرح این موضوع روسیه از نوامبر ۲۰۲۱ به بهانه انجام رزمایش، برخی یگان‌های نظامی خود را به مرور در مرز با اوکراین مستقر کرد.

در ماه‌های گذشته کشورهای غربی بارها درباره حمله روسیه به اوکراین به روسیه هشدار داده و حتی مذاکراتی را با این کشور ترتیب دادند که تاکنون بی‌نتیجه مانده است.

روسیه عضویت اوکراین در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، را «خط قرمز» خود اعلام کرده است.

سی‌ان‌ان: طالبان دست‌کم هفت بریتانیایی و یک آمریکایی را زندانی کرده است

شبکه خبری سی‌ان‌ان روز شنبه گزارش داد که نیروهای طالبان در افغانستان طی دو ماه اخیر دست‌کم هشت شهروند کشورهای غربی را زندانی کرده‌اند.

این رسانه به نقل از منابع مطلع در ایالات متحده و بریتانیا نوشته که افراد یادشده عبارتند از هفت شهروند بریتانیایی که یکی از آنها ساکن قانونی ایالات متحده است و همچنین یک شهروند آمریکایی.

سی‌ان‌ان می‌گوید که این افراد به‌طور جداگانه بازداشت و زندانی شده‌اند و هنوز هیچ اتهام رسمی نیز علیه آنها مطرح نشده است.

از سویی امرالله صالح، معاون رئیس جمهور مخلوع افغانستان، در توییتی شمار شهروندان غربی زندانی در افغانستان را ۹ نفر اعلام کرده که یکی از آنها اندرو نورث، گزارشگر سابق شبکه خبری بی‌بی‌سی است که در افغانستان برای سازمان ملل متحد کار می‌کند.

آقای صالح همچنین از پیتر جوونال، گزارشگر سابق بی‌بی‌سی و سی‌ان‌ان، نام برده است. هر دو این افراد یادشده شهروند بریتانیا هستند. امرالله صالح در توییت خود تاکید کرده که طالبان این شهروندان غربی را «ربوده‌اند».

این بازداشت‌ها در حالی رخ داده که جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا روز جمعه ۲۲ بهمن دستور آزادسازی ۷ میلیارد دلار دارایی مسدود شده افغانستان در این کشور را صادر کرد.

به گفته کاخ سفید، نیمی از این درآمدها صرف کمک به مردم افغانستان و نیمی دیگر احتمالا به قربانیان تروریسم در خود آمریکا اختصاص خواهد یافت.

با استفاده از گزارش‌‌های سی‌ان‌ان و رادیو فردا؛ س.ن

محمدرحیم اخوت، داستان‌نویس نامدار ایرانی، درگذشت

محمدرحیم اخوت، داستان‌نویس معاصر و خالق رمان تحسین‌شده «نام‌ها و سایه‌ها»، صبح شنبه، ۲۳ بهمن، در ۷۶ سالگی درگذشت.

نخستین اثر آقای اخوت با عنوان «تعلیق» در سال ۱۳۷۸ منتشر شد و سپس، با رمان معروف «نام‌ها و سايه‌‌ها»‌ چندين جايزه معتبر ادبی ایران از جمله «مهرگان» و «یلدا» را از آن خود کرد.

محمدرحیم اخوت، متولد آذر ۱۳۲۴، از نویسندگان و مترجمان نامدار اصفهان است. او چاپ نخستین نوشته‌های خود را در سال ۱۳۴۶ خورشیدی از مجله‌ فردوسی آغاز کرد.

آقای اخوت با داستان کوتاه «در دلم بود» و «نیمه سرگردان من» از مجموعه داستانی «نیمه سرگردان ما»، موفق به کسب جایزه بهترین مجموعه داستان سال ۱۳۸۱ از بنیاد گلشیری شد.

او همچنین در سال ۱۳۸۱ کتاب «شکارچی خرگوش»، تالیف سیلویا پلات و تد هیوز، از غول‌های ادبیات جهان، را با همکاری حمید فرازنده ترجمه کرد و به چاپ رساند.

وزارت فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی ایران در دی‌ماه ۱۳۸۵ اعلام کرد که رمان بلند «نامه سرمدی»، نوشته محمدرحیم اخوت،‌ قابل انتشار نیست. او اين کتاب را در سال ۱۳۸۴ برای انتشار به نشر آگاه سپرده بود.

«نامه سرمدی» سرانجام بیش از یک دهه بعد در سال ۱۳۹۷ خورشیدی بدون اعمال ممیزی و سانسور منتشر شد.

آقای اخوت زندگی‌نامه خود را در قالب۵۰۰ صفحه با عنوان «کودکی، جوانی و پیری» نوشته است. او پیش از این در مصاحبه‌ای با ایبنا، خبرگزاری کتاب ایران، گفته بود که «گمانم چاپ این کتاب به بعد از مرگ من موکول می‌شود».

در بخشی از سرگذشت خودنوشت او آمده است: «سال ۱۳۵۷، سالی سرنوشت‌ساز برای مردم ايران و من بود. يکی دو سال بعد، از تدريس هم محروم شدم. بعد، از آموزش و پرورش بازنشسته‌ام کردند. با ياران «جُنگ اصفهان» ــ که با برخی از آن‌ها آشنا بودم و برخی را دورادور می‌شناختم ــ پيوند خوردم؛ و سرگردانی‌ام در کوچه‌ پس‌کوچه‌های شعر و داستان و نمايشنامه و کاريکاتور و مقاله‌های پراکنده سر و سامانی يافت. جليل دوست‌خواه، احمد ميرعلايی، هوشنگ گلشيری، در اين ميان نقش کارسازتری داشتند.»

از دیگر آثار منتشر شده این نویسنده اصفهانی می‌توان به مجموعه داستان کوتاه «پاییز بود» و سه رمان «تماشا»، «نمی‌شود» و «مشکل آقای فطانت» اشاره کرد.

آمار رسمی کرونا؛ یک روز پس از ۲۲ بهمن، رئیسی خواستار عدم اصرار بر برگزاری اجتماعات شد

یک روز پس از راهپیمایی چهل و سومین سالگرد انقلاب ۵۷، رئیس جمهور ایران اعلام کرد که دستگاه‌های اجرایی بر برگزاری اجتماعات و مراسم‌ها مگر در موارد «ضروری» اصرار نکنند.

با وجود مصوبه ستاد کرونا مبنی بر راهپیمایی خودرویی و موتوری در شهرهای قرمز در روز ۲۲ بهمن، بر اساس گزارش‌های تصویری رسانه‌های داخلی این مراسم با تجمع شهروندان در بسیاری از شهرها بدون رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی مانند استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی برگزار شد.

این در حالی است که با توجه به اوج‌گیری دوباره کرونا در ایران موسوم به «پیک ششم» و افزایش ناگهانی و تداوم روند فزاینده آمار مبتلایان و جان‌باختگان، کارشناسان و متخصصان در هفته‌های گذشته بارها درباره برگزاری هر تجمعی هشدار دادند و حتی خواستار تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها شده بودند.

در همین حال وزارت بهداشت ایران روز شنبه، ۲۳ بهمن، از جان باختن ۱۳۳ نفر و شناسایی حدود ۱۹ هزار بیمار جدید در یک شبانه‌روز گذشته خبر داد.

بر اساس این گزارش، از مجموع بیماران شناسایی‌شده در یک شبانه‌روز گذشته دو هزار و ۷۸ نفر بستری شده‌اند و از مجموع بیماران بستری‌شده به دلیل ابتلا به کرونا در کشور سه هزار و ۳۴۳ نفر در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها به‌ سر می‌برند.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، مجموع جان‌باختگان کرونا در ایران به ۱۳۳ هزار و ۵۷۰ نفر و مجموع کل بیماران به ۶ میلیون و ۷۸۰ هزار و ۴۵۳ نفر رسید.

آمار رسمی کرونا در حالی به‌ صورت روزانه از سوی وزارت بهداشت ایران اعلام می‌شود که مسئولان سازمان نظام پزشکی پیشتر آمار واقعی را سه تا چهار برابر این آمار اعلام کرده‌اند.

در همین حال سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت روز شنبه از مراجعه حضوری سرپایی بیش از ۶۰ هزار نفر و بستری نزدیک به چهار هزار بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در روز در مراکز درمانی کشور خبر داده است.

بیشتر

آخرین جزئیات قتل زن ۱۷ ساله توسط همسرش در اهواز

روز گذشته در شهر اهواز مردی سر همسر جوان خود را در ملآعام برید که انتشار این خبر باعث تشویش اذهان عمومی شد و مسئولان قضایی در این مورد واکنش نشان دادند.

به گزارش ایمنا، روز گذشته در شهر اهواز مردی سر همسر جوان خود را در ملأعام برید که انتشار این خبر باعث تشویش اذهان عمومی شد.

قاتلانی که بعد از قتل یک دختر ۱۷ ساله، سر او را در محل چرخانده بودند، بعد از چند ساعت دستگیر شدند.

روز گذشته برخی رسانه‌ها خبری از یک عمل شنیع دادند که بر این اساس گفته شده بود: یک مرد اهوازی به کمک برادرش همسر خود را کشت و سر بریده او را در خیابان‌ها گرداند.

چند ساعت بعد از این اتفاق عوامل قتل شناسایی و دستگیر شدند.

عاملان قتل در بازداشت به سر می‌برند

عباس حسینی‌پویا، دادستان اهواز در رابطه با قتل این زن جوان اهوازی اظهار کرد: اکنون همسر این دختر جوان که قاتل است و برادر همسرش که در قتل کمک کرده دستگیر شدند.

وی در تشریح علت قتل دختر ۱۷ ساله اهوازی که بعداز ظهر روز گذشته اتفاق افتاد، اظهار کرد: ظاهراً این خانم جوان به کشور ترکیه فرار کرده و از آنجا یکسری تصاویر را برای همسر خود ارسال کرده بود که این تصاویر سبب تحریک احساسات همسر وی شده است.

دادستان اهواز با بیان اینکه انگیزه این قتل ناموسی بوده است، افزود: پدر مقتول دختر خود را به ایران بازمی‌گرداند و زمانی که همسر دختر جوان متوجه حضور همسرش در اهواز می‌شود جرأت پیدا می‌کند و برای کشتن وی اقدام می‌کند.

همدستی برادر قاتل در قتل

وی گفت: اکنون همسر این دختر جوان که قاتل است و برادر همسرش که در قتل کمک کرده دستگیر شدند و در بازداشت به سر می‌برند.

حسینی تصریح کرد: قطعاً به شدت با متهمان برخورد خواهد شد؛ چراکه علاوه بر بحث قتلی که اتفاق افتاده، گردن زدن این خانم در ملأعام نیز جرم است.

وی در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه برخورد دستگاه قضا با افرادی که از این حادثه فیلم گرفته و منتشر می‌کنند چگونه است، اظهار کرد: قطعاً اگر ثابت شود افرادی به صورت عمدی اقدام به انتشار این فیلم‌ها کرده‌اند بازداشت خواهند شد.

دادستان اهواز افزود: فردا به اداره آگاهی دستور می‌دهیم که افرادی را که با انتشار این فیلم‌ها، تعمداً سبب تشویش اذهان عمومی شده‌اند را شناسایی کنند.

برخورد قاطع دستگاه قضائی با عوامل قتل زن جوان اهوازی

رئیس کل دادگستری استان خوزستان از برخورد قاطع و سریع دستگاه قضائی با عوامل قتل زن جوان اهوازی خبر داد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین صادق مرادی، رئیس کل دادگستری استان خوزستان، اظهار کرد: متأسفانه امروز قتلی در اهواز اتفاق افتاد و متعاقب آن، قاتل اقدام به نمایش عمل فجیع خود در یکی از خیابان‌های شهر کرد که این امر موجب خدشه به امنیت روانی شهروندان شده است.

وی با بیان اینکه با تلاش پلیس و صدور دستورات قضائی لازم، عوامل قتل شناسایی و ساعاتی پس از حادثه دستگیر شدند، گفت: دستگاه قضائی استان با متهم این حادثه قاطع و سریع برخورد می‌کند.

مردی که سر زن خود را برید