تب امیکرون چند روز است
تب امیکرون چند روز است
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی اطفال بیمارستان مفید گفت: اینکه گفته شده است پنج روز برای قرنطینه درگیری با اومیکرن کافی است، یک زمان حداقلی است و امکان دارد دوره بروز علایم تا ۱۰ روز نیز ادامه پیدا کند.

کودکان مبتلا به امیکرون، چند روز باید قرنطینه شوند؟ | با تشدید کدام علامت بیماری، کودک را حتما باید به مراکز درمانی ببریم؟
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی اطفال بیمارستان مفید گفت: اینکه گفته شده است پنج روز برای قرنطینه درگیری با اومیکرن کافی است، یک زمان حداقلی است و امکان دارد دوره بروز علایم تا ۱۰ روز نیز ادامه پیدا کند.
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایلنا، «علیرضا فهیمزاد» عضو هیات علمی مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی اطفال بیمارستان مفید در ارتباط با وضعیت مراجعه کودکان مبتلا به کرونا به این بیمارستان افزود: در این موج درگیری کودکان نسبت به موجهای گذشته بیشتر است. در سویههای قبلی کودکان کمعلامتتر بودند، اما درحال حاضر کرونا در کودکان علامتدارتر شده است. البته خوشبختانه موارد شدید و نیازمند بستری در اطفال هنوز نسبت به دفعات قبلی چندان افزایش نیافته است به این علت که میزان مراجعات بیشتر شده است، موارد بستری نیز نسبت به موجهای قبلی بیشتر شده است، اما فعلا موارد شدید منجر به فوت بسیار کم است. امیدواریم در موج فعلی میزان فرمهای شدید بیماری نسبت به موارد سرپایی افزایش پیدا نکند، اما در مورد سویههای بعدی که خواهد آمد هیچ ضمانتی وجود ندارد که شرایط به چه صورت خواهد بود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه علایم هشداردهنده بیماری در کودکان معمولا مانند سویههای قبلی است، اظهار کرد: اگر تب کودک قطع نمیشود و بیش از سه روز درگیر تب است، حتما باید به مراکز درمانی مراجعه شود. کودکی که دچار تب ثانویه است یعنی دوباره تب میکند هم باید حتما به مراکز درمانی آورده شود، زیرا ممکن است عفونت افزایش یافته باشد. مشکلات تنفسی نیز بسیار مهم است، زیرا در این سویه، درگیری تنفسی به صورت فوقانی و به صورت گرفتگی صدا و خفگی در کودکان دست میدهد که در این صورت حتما باید مراجعه کنند. ضعف و بیحالی جدی نیز از دیگر علایم هشداردهنده مربوط به کودکان است. در این سویه علایم اسهال و استفراغ و مشکلات گوارشی بیشتر دیده میشود و گاهی استفراغ بسیار شدید میشود و باعث کم آبی در کودکان خواهد شد که از دیگر علایم هشداردهنده جهت مراجعه به مراکز درمانی است.
فهیمزاد با اشاره به وضعیت امکانات بیمارستانی طی موج اخیر کرونا ادامه داد: از آنجا که میزان موارد بستری کم است و کودکانی که بستری میشوند سریع مرخص میشوند، در حال حاضر با مشکل در مدیریت موارد بستری مواجه نشدهایم، اما با وجود اینکه هنوز به شرایط بحرانی برخورد نکردهایم، به هرحال امکاناتمان محدود است.
وی در ارتباط با دوره بیماری امیکرون در کودکان افزود: اینکه گفته شده است پنج روز برای قرنطینه کافی است، یک زمان حداقلی است و ممکن است دوره بروز علایم تا ده روز نیز ادامه پیدا کند. توصیه ما این است که اگر علایم بیمار ادامه پیدا کند بازهم در قرنطینه بماند. توصیه به قرنطینه پنج روزه بیشتر براین اساس است که باتوجه به سرعت شیوع بالای این بیماری و درگیری افراد در تعداد زیاد، درصورت قرنطینههای طولانی مشاغل دچار مشکل میشوند و افراد درصورتی که علایمی ندارند میتوانند پس از این مدت به سرکار برگردند. اما درمورد کودکان توصیه ما این است که یک هفته تا ده روز در تماس با بزرگسالان و افراد دارای بیماریهای زمینهای قرار نگیرند.
مدت زمان قرنطینه افراد مبتلا به اومیکرون (Omic o )
با توجه به شیوع سویه امیکرون (omic o )، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) دستورالعملهای جدیدی را برای قرنطینه افراد مبتلا به اومیکرون منتشر کرده است.
در ادامهی این مطلب قصد داریم به بررسی این دستورالعمل بپردازیم.
دکتر روشل والنسکی (Rochelle Wale sky)، مدیر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، روز چهارشنبه مورخ (۲۹ دسامبر ۲۰۲۱- ۸ دی ۱۴۰۰) در رابطه با دستورالعمل قرنطینه افراد مبتلا به سویه امیکرون صحبت کرد. اظهارات او در مصاحبه با شبکههای تلویزیونی و در نشست تیم پاسخگویی به کووید-۱۹ بیان شد.
این موضوع در شرایطی بیان گردید که افراد زیادی نگران شیوع سریع سویه امیکرون هستند و معتقدند ابتلای بالای مردم به امیکرون میتواند فعالیتهای جوامع را، بار دیگر دیگر مختل کند.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها، مدت زمان قرنطینهی توصیه شده برای افراد مبتلا به سویه امیکرون (omic o ) را از ۱۰ روز به ۵ روز برای افراد بدون علائم کاهش داد.
اما این دستورالعمل جدید مورد انتقاد شدید برخی از کارشناسان بهداشتی قرار گرفته است. این کارشناسان معتقد هستند که دستورالعمل جدید مبتنی بر “علم” نبوده و میتواند باعث شود افراد بدون علامت ویروس را به دیگران منتقل کنند.
توضیحات مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در رابطه با سویه امیکرون (Omic o )
با توجه به آنچه در حال حاضر در مورد COVID-19 و سویه Omic o به دست آمده است، توصیه میشود، افراد مبتلا به سویه امیکرون به مدت ۵ روز قرنطینه شوند. این بازه زمانی برای قرنطینه بر این مبنا تعیین شده است که اکثریت موارد انتقال SARS-CoV-2 در اوایل دوره بیماری رخ میدهد و به طور کلی طی ۱ الی ۲ روز قبل از شروع علائم و ۲ تا ۳ روز پس از ظهور علائم اتفاق میافتد.
به همین دلیل این مرکز، دوره قرنطینه افراد مبتلا به امیکرون را از ۱۰ روز به پنج روز کاهش داد. اما توصیه کرده است که افراد پس از ۵ روز قرنطینه، همچنان حداقل به مدت ۵ روز دیگر از ماسک استفاده کرده و فاصله اجتماعی را نیز کاملا رعایت کنند.
علائم ابتلا به سویه امیکرون (Omic o )
به گفته کارشناسان، به نظر میرسد علائم سویه Omic o با علائم سویههای دیگر SARS-CoV-2 متفاوت است.
علائم ابتلا به سویه امیکرون (omic o ) اغلب کمتر از علائمی است که در سویه دلتا بروز میکرد.
علاوه براین، شرایط آب و هوایی فصل زمستان و همزمانی آن با شیوع سویه امیکرون باعث شده است که مردم در صورت ابتلا به امیکرون، تصور کنند که فقط به یک آلرژی ساده مبتلا شده اند.
این موضوع تشخیص را برای پزشکان دشوار میکند.
علائم سویه Omic o اغلب شامل تب، خستگی، خارش گلو، آب ریزش بینی و علائم عمومی است که اغلب در سرماخوردگی دیده میشود. البته پزشکان در حال بررسی علائم تنفسی فوقانی نیز هستند.
از دست دادن چشایی و بویایی در موارد ابتلا به سویه امیکرون دیده نشده است. اما افراد مبتلا به امیکرون اغلب عرق شبانه را تجربه کردهاند، که علامت بسیار عجیبی است.
با توجه به خفیف بودن علائم سویه امیکرون، پزشکان توصیه میکنند که اگر احساس بیماری داشتید، فرض کنید که کووید است مگر اینکه خلاف آن ثابت شود. بنابراین خود را طبق دستورالعملهای گفته شده قرنطینه کنید، در صورت لزوم آزمایش دهید و مطابق با توصیههای پزشک عمل کنید.
شرایط رهایی از قرنطینه چیست؟
با وجود اینکه مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها، ۵ روز قرنطینه را برای افراد مبتلا به سویه امیکرون (Omic o ) توصیه کرده است، اما این دستورالعمل تنها برای افراد بیعلامت است. به طور مثال اگر فردی پس از ۵ روز همچنان تب داشت، باید دوره قرنطینه خود را طولانیتر کند.
برای رهایی از قرنطینه، هر کشوری رویکرد متفاوتی را در پیش گرفته است.
به عنوان مثال، انگلستان تنها در صورتی که نتیجه آزمایش در روزهای ششم و هفتم منفی باشد، اجازه قطع قرنطینه را داده است.
از سوی دیگر، کشور یونان از دستورالعملهای CDC پیروی کرده و پنج روز قرنطینه خانگی و به دنبال آن پنج روز استفاده از ماسک، در صورت ناپدید شدن علائم را، برای افراد توصیه میکند.
جمعبندی
خلاصهای از دستورالعمل جدید مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در رابطه با مدت زمان قرنطینه برای کووید ۱۹ و سویه امیکرون در تاریخ Decembe 27, 2021 ( ۶ دی ۱۴۰۰ ) در ادامه ذکر شده است.