سلطان احمد استانبول


سلطان احمد استانبول

محله سلطان احمد استانبول برخی از مهمترین مکان‌های تاریخی و گردشگری این شهر را در خود جای داده است. در این مطلب قصد داریم به بررسی اهمیت منطقه سلطان احمد از دیدگاه توریسم بپرداز


در میان شهرهای ترکیه دو شهر آنتالیا و استانبول گردشگران بیشتری را به‌سمت خود جذب می‌کنند. به‌ویژه استانبول با جاذبه‌های تاریخی و طبیعی یک مقصد تمام عیار محسوب می‌شود و تور استانبول همواره از محبوبیت زیادی در بین گردشگران‌ برخوردار بوده‌ است. استانبول از دو بخش اروپایی و آسیایی تشکیل شده است که در بخش آسیایی مکان‌های دیدنی بسیار زیبایی در منطقه‌ای با نام سلطان احمد قرار گرفته‌اند و همین امر گردشگران را به‌سمت این محله سوق می‌دهد. با کجارو همراه باشید.

هرآنچه باید در بازدید از منطقه سلطان احمد بدانید:

معرفی منطقه سلطان احمد

قلب استانبول یعنی همان شهر قدیمی اعجاب‌انگیز آن، خانه برخی از تاریخی‌ترین مکان‌ها و جاذبه های گردشگری استانبول است. منطقه سلطان احمد در گذشته پایتخت امپراتوری‌های روم شرقی و عثمانی بوده است.

عکس از ویکی‌پدیا (اثری کپی از Luigi Maye ) 

در بخش شرقی شهر قدیمی قصر توپکاپی قرار گرفته است، قصری که در واقع مرکز حکومت عثمانی و محل اقامت تمام شاه‌های این سلسله برای قرن‌ها بوده است. این قصر رو به تنگه‌ بسفر و در دهانه‌ شاخ طلایی واقع شده است و پشت آن دو مرکز دیدنی و مشهور استانبول یعنی مسجد آبی و ایاصوفیه رخ نمایی می‌کنند.

وقتی از میدان هیپودروم (ارابه رانی) عبور می‌کنید، حتما یادتان باشد که سری هم به آب‌انبار باسیلیکا بزنید و نگاهی هم به موزه موزائیک با آثار به جا مانده از امپراتوری روم بیندازید و قسطنطنیه آن زمان را مجسم کنید.

عکس از ویکی‌پدیا (اثر Lambe de Vos) 

سه ساختمانی که موزه‌های باستان شناسی استانبول را تشکیل می‌دهند، مجموعه‌ای بی‌نظیر از مصنوعات متعلق به تمدن باستانی هستند که زمانی بر آنتالیا و مناطق اطراف حکومت می‌کردند.

منطقه سلطان احمد کجاست؟

منطقه سلطان احمد در یک شبه‌جزیره بر فراز تنگه بسفر تا آسیا واقع شده است. (مشاهده روی نقشه)

راه‌های زیادی برای دسترسی به منطقه سلطان احمد وجود دارد که در زیر تعدادی از آن‌ها بررسی می‌کنیم:

در منطقه سلطان احمد چه کنیم؟

پیاده‌روی در میان دیوارهای باستانی شهر، چانه‌زدن در بازارها، جذب‌شدن به فضای مقدس مسجدهای عثمانی، سر کشیدن یک نوشیدنی خنک در یک کافه روی بام، تماشای غروب آفتاب در خلیج شاخ طلایی (Golde Ho ) یا استراحت کردن در حمام ترکی، همه و همه پیشنهادهای فوق‌العاده‌ای هستند که شهر قدیمی استانبول برای شما دارد؛ شهری که به آن لقب درخور «شهر آرزوی جهانیان» را اعطا کرده‌اند. 

در میان دیوارهای باستانی شهر از دریای مرمره تا خلیج شاخ طلایی، راه بروید

قلب استانبول در شهر قدیمی مسحور کننده‌اش می‌تپد. عکس از فرد پینهیرو

دیوارهای افسانه‌ای تئودئوس (Theodosius) برای هزار سال، شهر را از همه مهاجمان از آتیلا، رهبر قوم هان تا عرب‌های مسلمان در امان نگه داشتند تا در سال ۱۴۵۳، شهر قسطنطنیه توسط ترک‌های عثمانی تسخیر شد. این دیوارهای مربوط به دوره آخر رومیان که با طول ۶٫۵ کیلومتر مانند ستون فقرات این شبه‌جزیره از دریای مرمره تا خلیج شاخ طلایی امتداد دارند، تا زمان حاضر به‌خوبی حفظ شده‌اند.

در محله‌هایی که گردشگران عموما از آن عبور هم نمی‌کنند قدم بزنید و از رستوران‌هایی که در مسیر شکاف‌های این دیوارها قرار گرفته‌اند، فروشگاه‌های چای دودی و باغ‌های کوچک در خندق دیوار عبور کنید. از بازدید از مناطق کلیدی مانند کلیسای ناجی مقدس چورا (موزه کاریه)، مشهور برای موزائیک‌هایش؛ مسجد زیبای عثمانی مهرماه سلطان و کاخ سابق امپراتورهای روم شرقی و کاخ تکفور (Blache ae) به‌هیچ‌وجه غافل نشوید.

یک توصیه دیگر: برای امنیت خودتان از قدم‌زدن در میان دیوارها هنگام غروب خودداری کنید. برای رسیدن به جنوبی‌ترین بخش دیوارها از خط متروی مارمارای (Ma ma ay) استفاده کنید. وقتی که به انتهای مسیر پیاده‌روی رسیدید از منطقه آیوان سارای (Ayva sa ay) یک قایق بگیرید و به تماشای خلیج شاخ طلایی بنشینید.

با یک حمام بخار عالی به خودتان استراحت دهید

نظافت از ارکان اصلی دین اسلام است

نظافت بخش جدانشدنی دین اسلام است و در روزهایی که بیشتر خانه‌ها، منبع آب خودشان را نداشتند، حمام (حمام ترکی) نقش مهمی را در زندگی شهری ایفا می‌کرد. معابد بزرگ گنبدی شکل در میان خانه‌های بزرگ چوبی شهر توسط سلطان‌ها تبدیل به حمام‌ها شدند. امروزه گردشگران برای تجربه حمام به این مکان‌ها می‌روند، روی مرمر گرم لم می‌دهند، خودشان را با آب گرم در تشت‌های مسی زیبا می‌شویند یا خودشان را به مشت‌و‌مال و شستشو توسط یک دلاک حرفه‌ای می‌سپارند. حمام ایاصوفیه خرم سلطان، جاله اوغلو و جمبرلیتاش (Çembe li aş)، سه الماس در شهر قدیمی هستند که به‌هیچ‌وجه نباید از آن‌ها غافل شوید.

حمام خرم سلطان که سال ۲۰۱۱ رو به عموم باز شد، یکی از شیک‌ترین و لوکس‌ترین‌های این شهر قدیمی است. این حمام را سنان به دستور سلطان سلیمان برای همسر ایشان یعنی خرم سلطان ساخت و امروزه به‌عنوان یک اسپای مدرن مورد استفاده قرار می‌گیرد. قیمت‌های خدمات ارائه شده در این حمام بالاست و علاوه بر خدمات سنتی حمام، خدمات مدرنی چون آروما تراپی نیز در آن ارائه می‌شود. حمام گدیک پاشا دارای استخر و سونا در هر دو بخش زنانه و مردانه است و ارزان‌ترین حمام موجود در منطقه به شمار می‌آید. حمام سلیمانیه تنها حمام مختلط مختص زوج‌ها و خانواده‌ها در منطقه است و مجردها حق ورود به آن را ندارند.

یک توصیه دیگر: این سه حمام که در بالا ذکر شدند دارای بخش‌های جدا برای مردان و زنان هستند.

در خیابان‌های بالات (Bala ) و فنر (Fe e ) بگردید

در خیابان‌های سنگ‌فرش رنگارنگ بالات قدم بزنید. عکس از داملا کاراچابای

خیابان‌های باریک و سنگ‌فرش دو منطقه بالات و فنر در دامنه کوه تا آبشار شاخ طلایی زمانی محل زندگی جوامع یهودیان، ارامنه و یونانی شهر بودند. برخی از مجتمع‌های مسکونی تخریب‌شده با سبک اروپایی مربوط به اواخر قرن نوزدهم در این منطقه، خریداری و پس از بازسازی تبدیل به کافه‌هایی با سبک قدیمی در اطراف کلیسای یونانی ارتدوکس سنت جورج شده‌اند. این منطقه برای گشت‌و‌گذار، فوق‌العاده است و به یاد داشته باشید که حتما از کلیسای بلغاری عجیب سنت استفان که به‌تازگی بازسازی شده است، بازدید کنید.

یک توصیه دیگر: کشتی‌های مسافربری از لنگرگاه در کاراکوی (از سلطان احمد به‌راحتی می‌توانید به آنجا برسید) حرکت می‌کنند و در دو منطقه بالات و فنر توقف دارند.

خودتان را در بزرگ‌ترین بازارهای استانبول غرق کنید

در پیچ‌وخم‌های بازار بزرگ غرق شوید. عکس از پت کاریچی

بازار بزرگ با ۴۰۰۰ مغازه و بازار کوچک‌تر ادویه یا مصری‌ها ممکن است ویژه جهانگردان باشند اما این معابد گنبدی شکل مربوط به اواخر قرون وسطی کماکان بازدیدکنندگان بسیاری را به‌سمت خود جذب می‌کنند. به هزارتوی بازار بزرگ وارد شوید و همه چیز از طراحی‌های تقلبی جین و فرش‌های دستبافت ترکی تا ژاکت‌های چرمی و طلاهای سنتی را تماشا کنید. بازار ادویه درست همان چیزی است که فکرش را می‌کنید؛ البته بعلاوه میوه‌های خشک شده، آجیل و فضای جذاب ترکی حاضر در جای‌جای آن.

یک توصیه دیگر: از خروجی غربی بازار ادویه خارج شوید و در خیابان شلوغ و پر هیاهوی حصیر جیلار (Hası cıla Sokak)، خیابان حصیربافان به گشت‌و‌گذار بپردازید و از مغازه‌های کوچک و سنتی که همه چیز از جاروهای حصیری تا پسته‌های صادراتی می‌فروشند بازدید کنید و در همین حین در بوی دلچسب قهوه برشته‌شده برخاسته از کوروکاه وچی مهمت افندی (Ku ukahveci Mehme Efe di)، یکی از قدیمی‌ترین مغازه‌های قهوه‌فروشی ترکیه غرق شوید.

از خوردن یک نوشیدنی روی پشت بام و تماشای مناظر وسیع شهر لذت ببرید

روی پشت بام یک نوشیدنی بخورید و یک تصویر خیره‌کننده از شهر قدیمی را تماشا کنید. عکس از تتیانا کوچنوا

با وجود اینکه چند مورد استثنا وجود دارد اما باید بدانید که شهر قدیمی استانبول برای فعالیت‌های شبانه‌اش مشهور نیست. اگرچه، رستوران‌های هتل‌ها بهترین انتخاب‌ها برای یک نوشیدنی عصرانه را در این منطقه برای شما فراهم می‌کنند. تراس هتل آرکادیا بلو را در زمان غروب برای دیدن مناظر نفس‌گیری از گنبدها و مناره‌های شهر قدیمی امتحان کنید یا سری به کافه روی بام هتل پیر لوتی در همان نزدیکی بزنید.

یک توصیه دیگر: تراس‌های چند طبقه کافه آقا کاپیسی (Ağa Kapısı) که در یک خیابان باریک پایین‌تر از مسجد سلیمانیه قرار گرفته‌اند، با اینکه یک هتل نیست و منوی آن شامل چای، قهوه ترک و شربت‌های میوه‌ای می‌شود، اما مناظری بی‌نظیر از پل گالاتا و تنگه بسفر در اختیار شما می‌گذارد که تجربه‌ای عالی برای شما رقم خواهد زد.

اسکله گالاتا را در غروب آفتاب تماشا کنید

از مسجد سلیمانیه در هنگاه غروب دیدن کنید تا ببینید خلیج شاخ طلایی نامش را چگونه گرفته است. عکس از آیهان آلتون

از منطقه شلوغ بازار در اطراف پل گالاتا در زمان غروب آفتاب به‌سمت پایین بروید تا متوجه شوید خلیج شاخ طلایی، چگونه نام خودش را گرفته است. به سایه‌های گنبدها و مناره‌های بلند و باریک مسجد سلیمانیه بر فراز سومین تپه شهر، نگاه و خودتان را به یک نوشیدنی خنک در یکی از کافه‌های کوچک و صمیمی روی پل دعوت کنید.

یک توصیه دیگر: در حین قدم زدن و عکاسی مراقب دیواره‌های پل باشید؛ ماهیگیران محلی بسیاری با قلاب‌ها و طعمه‌های خود در آنجا در حال ماهیگیری هستند.

از مسجد دیدنی ایاصوفیه و مسجد آبی (مسجد سلطان احمد) غافل نشوید

مسجد ایاصوفیه، یکی از زیباترین ساختمان‌های جهان است. عکس از عماد الجوماه

بیش از یک هزار سال تاریخ، این دو بنای تاریخی و نمادین شهری را از هم جدا کرده است که تنها ۵۰۰ متر با یکدیگر در قلب منطقه سلطان احمد فاصله دارند. مسجد ایاصوفیه یا کلیسای حکمت مقدس در سال ۵۲۷ به دستور ژوستینین (یکی از امپراتورهای مهم رم شرقی) ساخته شد. این بنا که امروز به یک موزه تبدیل شده، با وجود گنبد مرکزی اعجاب انگیزش و طراحی داخلی مزین به موزائیک‌های طلایی، به راستی یکی از زیباترین ساختمان‌های جهان است. با یک پیاده‌روی کوتاه و گذر از یک میدان سبز دارای فواره به مسجد گنبد آبی (مسجد سلطان احمد) می‌رسید که تعمدا در مقابل مسجد ایاصوفیه ساخته شد تا با شگفتی‌های ساختار قبلی آن رقابت کند. این مسجد نامش را از ۲۰ هزار کاشی بزرگ آبی رنگ ایزنیکی (شهری در ترکیه) که داخل آن را نیز مزین کرده، گرفته است.

یک توصیه دیگر: حتما در طول شب از میدان میان این دو بنا بازدید کنید تا به تماشای زیبایی معماری آن‌ها در نور کم بنشینید.

از چهارشنبه بازار (Ça şamba)، سبزیجات بخرید

چهارشنبه بازار را به‌هیچ‌وجه از دست ندهید. عکس از لیلا اس عصمت

قدیمی‌ترین، بزرگ‌ترین و پر جنب‌و‌جوش ترین بازار خیابانی شهر، نام خودش را به کل منطقه داده است: چهارشنبه. این بازار که مایل‌ها در طول خیابان از مسجد سلطنتی فاتح ادامه دارد پر از غرفه‌هایی است که به مشتریان میوه، سبزیجات، ظروف خانگی و لباس ارائه می‌کنند. چهارشنبه برای فضای محافظه‌کارانه‌اش مشهور است، پس انتظار این را داشته باشید که فروشندگان را در لباس‌های سنتی ببینید و سعی کنید که لباس مناسب بپوشید.

از کاخ توپکاپی (توپ‌قاپی)، مرکز قدرت یک امپراتوری دیدن کنید

کاخ توپکاپی در حقیقت مجموعه‌ای از ساختمان‌ها است. عکس از میشل هریس

کاخ توپکاپی، مجموعه‌ای از ساختمان‌هایی است که در میان باغ‌ها با سبک قصر ورسای قرار گرفته‌اند و برای بازدید از آن حداقل به یک نصف روز نیاز خواهید داشت. از این کاخ، سلطان‌های عثمانی یک امپراتوری را از بالکان‌ها تا عربستان و از آفریقای شمالی تا کریمه اداره می‌کردند. از دیدنی‌های این بنا می‌توان به کوشک‌های کاشی‌کاری شده، باغ‌های تفرجگاهی، موزه‌های اسلحه و آشپزخانه‌های وسیع و همچنین مناظر دیدنی بر فراز بسفر تا آسیا اشاره کرد.

دیگر جاذبه‌های گردشگری منطقه سلطان احمد

در ادامه به معرفی برخی دیگر از جاذبه‌های گردشگری منطقه سلطان احمد می‌پردازیم:

پارک گلخانه استانبول

در استانبول تنها چند فضای سبز گران‌بها وجود دارد و همین امر باعث شده است پارک گلخانه استانبول در این میان به‌خوبی بدرخشد. فضای مملو از درختان چنار و چمن، آلاچیق‌های خنک و گل‌کاری زیبای این پارک را به مکانی مناسب برای فرار از شلوغی و کسب آرامش تبدیل می‌کند. اگر فرصت داشتید حتما تا انتهای پارک قدم بزنید و از منظره‌ تنگه‌ بسفر و دریای مرمر در انتهای مسیر لذت ببرید. همچنین درون پارک می‌توانید از موزه تاریخ علوم و فن‌آوری در اسلام نیز دیدن کنید.

عکس از گوگل‌مپ (عکاس: عمر محمد) 

میدان ارابه‌رانی (میدان هیپودروم)

برای اینکه بتوان از میدان ارابه‌رانی لذت کافی را برد، کمی قوه‌ تخیل نیز نیاز است. این میدان در زمان امپراتوری روم برای مسابقات ارابه‌رانی مورد استفاده قرار می‌گرفت. گردشگران می‌توانند هنگام بازدید از این مکان از تفریحات موجود در این میدان استفاده کنند. در این مکان نبود ردیف‌های صندلی مملو از جمعیت و چهار مجسمه‌ برنزی اسب در اندازه واقعی، کاملا به چشم می‌آید. ونیزی‌ها در طول جنگ‌های صلیبی دوم این مجسمه‌ها را غارت کردند و در حال حاضر این اسب‌ها در ورودی کلیسای سنت مارک در ونیز جا خوش کرده‌اند.

موزه‌ باستان‌شناسی استانبول

موزه‌ باستان‌شناسی استانبول متشکل از سه ساختمان است که در فضای باز جلوی قصر توپکاپی واقع شده‌اند. این موزه مجموعه‌ای از آثار و تاریخ به جامانده از هزاران سال حکم‌رانی تمدن‌های موجود در ترکیه را به نمایش می‌گذارد. موزه‌ اصلی در سال ۱۸۹۱ تاسیس شده است، زمانی که باستان‌شناس و نقاش آینده‌نگر، عثمان حمدی بی، تلاش کرد عتیقه‌جات بومی و برخی وسایل دیگر به‌جامانده از کشورهای تحت حکومت امپراتوری عثمانی را در کشور نگه دارد. یکی از زیباترین و تاثیرگذارترین آثار به‌جامانده مربوط به تابوت اسکندر می‌شود؛ تابوتی که در لبنان پیدا شد و روی آن نقوشی از جنگ‌های اسکندر گجستک حک شده است.

عکس از ویکی‌پدیا (عکاس: Fica us) 

موزه‌ تاریخ علوم و فن‌آوری در اسلام

در بخش غربی پارک گول هانی و در اصطبل سابق قصر توپکاپی، موزه‌ تاریخ علوم و فن‌آوری در اسلام قرار گرفته است؛ موزه‌ای که به دانشمندان، مخترعان و فیزیک‌دانان مسلمان قرون‌وسطا و البته فن‌آوری و دانش رو به جلوی اسلام در آن زمان می‌پردازد. در این نمایشگاه به موضوعاتی چون ستاره‌شناسی، راه‌بری، ریاضی، فیزیک، جنگ و پزشکی پرداخته می‌شود. البته نباید این نکته را فراموش کرد که هیچ یک از آثار به نمایش در آمده اصل نیستند و فقط به‌منظور نمایش در موزه ساخته شده‌اند.

ایاصوفیه‌ کوچک

این کلیسا را یوستینیانوس برای دو قدیس به نام‌های سرگیوس و باکوس ساخته است و نام آن به‌دلیل شباهتی که به ایاصوفیه دارد، ایاصوفیه‌ کوچک انتخاب شده است. البته این کلیسا را پیش از ایاصوفیه ساخته‌اند. این کلیسا سال ۱۵۰۰ و توسط حسین آغا، خواجه رئیس بایزید دوم به مسجد تبدیل شد. با اینکه بیشتر موزاییک‌های این مکان از بین رفته‌اند، هنوز می‌توان کتیبه‌ یونانی یوستینیانوس، همسرش تئودورا و تمام قدیسان را در ردیف کتیبه‌ها مشاهده کرد. ستون‌های از جنس مرمر و نوع تزیینی سبز رگه‌دار با سرستون‌های تزیین‌شده‌ این کلیسای قدیمی نیز بسیار باشکوه و دیدنی هستند.

عکس از ویکی‌پدیا (عکاس: Bollweevil) 

موزه موزاییک

موزه موزاییک استانبول، خانه‌ موزاییک‌های اولیه‌ بازمانده از کاخ بزرگ روم یا همان اقامتگاه اشرافی اولین امپراتورهای رومی است. از طریق بازار آراستا می‌توان به ورودی این موزه دسترسی داشت. در قدیم این اقامتگاه بزرگ شامل چندین تراس، قصرهای مختلف، کلیسا و پارک می‌شد. هرچند تنها آثار بازمانده مرتبط به تحقیقات باستان‌شناسی سال ۱۹۳۵ است که گفته می‌شود از زمین حیاط قصر یافت شده‌اند و موزاییک‌های بازمانده از قرن ششم هستند. نقش‌های ساخته‌شده با موزاییک شامل تصاویری از گل‌ها، حیوانات، صحنه‌های مرتبط به شکار و شخصیت‌های افسانه‌ای می‌شوند.

موزه‌ هنرهای اسلامی و ترکی

سلطان سلیمان به سنان معمار ماموریت داد که قصر بزرگ سنگی را که مشرف به میدان ارابه‌رانی بود برای شوهر خواهرش یعنی ابراهیم پاشا بسازد. این بنا امروزه مثال زنده‌ای از معماری سکولار عثمانی است. این قصر در حال حاضر موزه‌ هنرهای اسلامی و ترکی است که آثار منحصربه‌فردی از هنر اسلامی-ترکی از قرن هفتم تا بیستم را در خود جای داده و یکی از مورد توجه‌ترین گنجینه‌های فرش‌های آنتیک در جهان است.

عکس‌های گالری از ویکی‌پدیا (عکاس: Dossema )

مسجد سوکولو محمد پاشا

این مسجد سال ۱۵۷۱ برای سوکولو محمد پاشا ساخته شده است. با اینکه مسجد مذکور به عظمت مسجد سلیمانیه نمی‌رسد، بسیاری آن را زیباترین مسجد ساخته شده توسط استاد سنان معمار می‌دانند.

مراکز خرید منطقه سلطان احمد

وقتی به استانبول می‌رویم علاوه بر بازدید از آثار تاریخی منحصربه‌فرد باید حتما زمانی را هم صرف خرید کنیم. استانبول در واقع شهر خرید است. هر چند در بخش قدیمی این شهر پاساژها و فروشگاه‌های زیادی وجود ندارد. با ما همراه باشید تا در ادامه نگاه کوتاهی به مقاصد خرید در منطقه سلطان احمد بیاندازیم:

بازار آراستا

بازار آراستا پشت مسجد آبی قرار دارد. در این بازار اغلب مواردی چون فرش، سرامیک و صنایع دستی با قیمتی ارزان‌تر از بازار بازرگ به فروش می‌رسد.

عکس از گوگل‌مپ (عکاس: ‌Bja e Melsom) 

گالری قیصریه

گالری قیصریه بهترین کتاب فروشی استانبول است. اگر به‌دنبال کتاب‌های ناب تاریخی هستید و می‌خواهید که از تاریخ ترکیه بیشتر بدانید، حتما سری به این گالری بزنید.

گالری آیدین

در گالری آیدین مجموعه‌ای قدیمی و آنتیک از فرش‌های ترکی، ایرانی، گرجی و قفقازی موجود هستند. همچنین عدنان آیدین، مالک این فروشگاه در تعمیر فرش‌ و عتیقه‌جات مهارت دارد.

 مرکز خرید هیستوریا

عکس از فلیکر (عکاس: JOY)

هیستوریا اولین مرکز خرید مدرن در استانبول قدیم است و برای خرید کالاهای جدیدتر گردشگران را به‌سمت خود جذب می‌کند. همچنین در این مرکز خرید رستوران و سالن سینما موجود است.

رستورا‌ن‌های منطقه سلطان احمد

در بخش رستوران‌های سلطان احمد انتخاب‌ها چه از نظر انواع خوراک و چه از نظر قیمت متنوع است.

رستوران‌های ارزان

کوفته‌پزی سنتی سلطان احمد

کوفته یکی از غذاهای مشهور ترکی است که رستوران‌ها در طبخ آن به بهترین نحو با هم رقابت دارند. اگر می‌خواهید غذاهایی مثل کوفته، کباب بره یا سالاد مشهور پیاز (سرو لوبیا سفید در روغن زیتون) را با قیمت مناسب امتحان کنید، این رستوران انتخاب مناسبی خواهد بود.

رستوران چشمه

تنها چند قدم آن‌طرف‌تر از آثار تاریخی محله سلطان احمد، رستوران چشمه را با کیفیت خوب و قیمت ارزان خواهید یافت. در این رستوران می‌توانید از فضای داخلی یا فضای زیبای بیرون رستوران استفاده کنید.

رستوران دوی دوی

دوی دوی به‌معنای (سیر بودن) است. در این رستوران انواع کباب و پیده (یک نوع پیتزای ترکی) سرو می‌شود. این رستوران به‌دلیل قیمت پایین و غذاهایی که سرو می‌کند در میان کارگران هم شهرت دارد.

عکس از گوگل‌مپ (عکاس: A F)

دوی دوی به‌معنای (سیر بودن) است. در این رستوران انواع کباب و پیده (یک نوع پیتزای ترکی) سرو می‌شود. این رستوران به‌دلیل قیمت پایین و غذاهایی که سرو می‌کند در میان کارگران هم شهرت دارد.

رستوران‌های متوسط

موزاییک

موزاییک یک خانه بازسازی شده از قرن نوزدهم است. علاوه بر طراحی زیبا و معماری جالب این رستوران، منوی ارائه شده بسیار متنوع است و انواع خوراک‌های ترکی و بین‌المللی در آن سرو می‌شود.

در این گروه رستوران‌های دیگری چون روملی و خانه ماهی سلطان احمد هم وجود دارند.

خراسانی

یکی از برجسته‌ترین رستوران‌های این رده رستوران خراسانی است که در آن غذاهای عربی و کردی سرو می‌شود. در این رستوران امکان نشستن در فضای داخلی و بیرونی وجود دارد.

عکس‌های گالری از اینستاگرام kho asa i. es au a  

رستوران‌های گران

دو رستوران گریتلی و سیزنز از رستوران‌های گران منطقه هستند. گریتلی غذاهای دریایی سرو می‌کند و سیزنز از رستوران‌های ترکی منطقه است که مواد تشکیل دهنده غذاهایش تماما از مزارع و باغ‌های ترکیه تامین می‌شود.

عکس از اینستاگرام gi i li es o a  

هتل‌های منطقه سلطان احمد

در سلطان احمد تعداد زیادی هتل وجود دارد که از ارزان تا گران طبقه‌بندی می‌شوند.

هتل‌های ارزان

آلزر

موقعیت خوب (نزدیک میدان ارابه‌رانی)، سرویس دوستانه، کف چوبی، مبلمان سنتی و قدیمی از این هتل یک انتخاب دوست‌داشتنی و مناسب برای گردشگران ساخته است.

هاندان

این هتل به جاذبه‌های گردشگری اصلی منطقه سلطان احمد نزدیک و دارای طراحی قدیمی و سنتی  است. در این هتل تنها صبحانه، آن هم از نوع خانگی سرو می‌شود.

هتل‌های متوسط

اسانس

یکی از هتل‌های زیبای شهر قدیم، هتل اسانس است. تمرکز اصلی این هتل بر رضایت مشتری است. از نظر دکوراسیون، اسانس دارای طراحی قدیمی ویکتوریایی- عثمانی است و مبلمان ظاهر قدیمی دارند. 

عکس‌های گالری از بوکینگ (عکاس: نامشخص) 

آرمادا

آرمادا تنها ۱۰ دقیقه با جاذبه‌های اصلی گردشگری استانبول فاصله دارد و بیشتر اتاق‌ها یا رو به دریا هستند یا رو به شهر قدیم. یکی از بهترین تجربه‌های اقامت در این هتل مرتبط به تماشای منظره‌ زیبای ایاصوفیه و مسجد آبی در شب و از رستوران پشت بام آن است.

از دیگر هتل‌های متوسط این منطقه می‌توان به دارالسعاده، دارالسعادت، آمیرا و ملکه زو اشاره کرد.

هتل‌های گران

در طبقه‌بندی هتل‌های گران و فوق گران می‌توان به دو هتل جلال سلطان و فور سیزن اشاره کرد.

هتل فور سیزن منطقه‌ سلطان احمد در گروه هتل‌های لوکس قرار می‌گیرد. اتاق‌ها رو به دریای مرمر، شهر قدیمی یا حیاط هستند. تراس بام هتل منظره‌ بسیار زیبایی از شهر قدیم و آثاری چون ایاصوفیه را به نمایش می‌گذارد.

عکس از سایت فور سیزن (عکاس: نامشخص) 

پرسش‌های متداول

منطقه سلطان احمد کجاست؟

دلیل شهرت منطقه سلطان احمد چیست؟

مشهورترین دیدنی‌های منطقه سلطان احمد کدام‌ها هستند؟

ارزان‌ترین هتل‌ها و رستوران‌های منطقه سلطان احمد کدامند؟

نویسندگان: نگین توکلی و سارا صریحی 

سلطان احمد استانبول